A legértelmetlenebb autós kiegészítők

2019. 06. 28. 16:37 The Test Driver

too_many_bumper_stickers.jpg

Az autónk a személyes terünk kiterjesztése, éppen ezért sokan szeretnék, ha a kocsijuk is tükrözné a személyiségüket. Érthető, hogy mindenki szeretné kicsit egyedibbé tenni a saját vasát, hogy egy kicsit kitűnjön a tömegből, ám néhányan ennek olyan módjait választják, melynek okára csak hosszú, pszichiáternél eltöltött órák során lehetne magyarázatot találni. Vessünk hát egy pillantást a legértelmetlenebb/legfölöslegesebb/leghaszontalanabb autós kiegészítőkre.

Spoiler

Ha az autód úgy gurult le a futószalagról, hogy nincs rajta hátsó spoiler, vagy légterelő elem a csomagtérajtón, annak valószínűleg roppant egyszerű az oka. Ugyanis az elkészítése során a mérnökök a szélcsatornában elvégzett teszteket követően úgy döntöttek, nélküle is tökéletesen fog működni a kocsi. Persze, mondhatod, hogy feltuningoltad a motort és a brutális lóerőtöbblet miatt több leszorítóerőre van szükséged, mert egyébként félő, hogy egy-egy dinamikusabb kigyorsításnál felemelkedne az aszfaltról.

g8y8q61.jpg

Matrica a fényezésen

Az ég világon nincs semmi baj azzal, ha van egy hobbid, vagy valami becsípődésed, amit szeretnél a közlekedés többi résztvevőjének is a tudtára hozni. De a legostobább dolog, ha a „szeretek futni”, „én vigyázok a motorosokra”, a Nagy-Magyarország, vagy kedvenc Paul Walker idézetedet a kasztnira ragasztod. Mivel a napsugárzás hosszú távon kiszívja a fényezést, így ha idővel eltávolítanád a matricát, annak a nyoma bizony meg fog látszani. Nincs is szebb, mint egy lökhárító, amin 2-3 árnyalattal sötétebben virít a levakart matrica sziluettje. Persze van, aki az esztétikai hibákat próbálja matricázással elfedni, de az egy másik történet.nagy_magyarorszag_auto.jpg

Krómsárkány/bika/akármi

A matricát még csak-csak értem, de mi értelme van egy krómsárkányt ragasztani a csomagtérajtóra? Vagy ugyanezt bika formában? Esetleg krómhatású műanyag betűkkel kiírni a nevünket, vagy a „power”, „racing”, „speed” vagy akármilyen feliratokat? Ám még ebből a kategóriából is messze kimagaslik a BMW tulajdonos, aki a 316-osra utólag rámókolja az M plecsnit… no comment._966861412261371.jpg

Küszöbneon

Szerencsére a Halálos iramban filmek jelentette őrületnek nálunk csak néhány tuninghuszár esett áldozatul, így egy-egy kivételtől eltekintve nem igazán lehet találkozni küszöbneonnal „ékesített” autóval. Pedig milyen szép is, mikor úgy világít az esti forgalomban a kocsink, mint ez karácsonyfa.extnightfront3qd.jpg

Szempilla

Női vezetőknek nélkülözhetetlen tartozék a fényszóróra hekkelhető műszempilla. Annyira, de annyira semmi értelme sincs, hogy foglalkozni sem érdemes vele többet.279137_volkswagen_beetle_szempillaval.jpg

Racsítós kipufogó

Mindegy, hogy a hétvégi bevásárlás során szerezted a madaras Tescóban, vagy a nagymama kályhacsövéből hegesztetted a sufniban, egyik sem a követendő példa. Jó, jó, így legalább olyan hangja van, mintha gyorsan is tudna menni, de lássuk be az egyliteres Swift ettől még egy egyliteres Swift marad. Csak mostantól kezdve amerre elhaladsz, a fákról ijedtükben lepotyognak a madarak. Nyilván, most nem egy minőségi sportkipufogó-rendszerről beszélünk, hanem a klasszikus, kályhacsöves tuningtragédiákról, amelyek nem a teljesítményről és az esztétikáról, hanem pusztán a fülsüketítő zajról szólnak. 

maxresdefault_11.jpg

Kormányvédő

Ennek az egyetlen elfogadható verziója a klasszikus veteránautókban használt perforált bőr, amit megfelelően rögzítettek a vékonyka – nem ritkán fa – kormánykerékre. Ám ennek is megvolt az oka. A bőrrel bevont kormánynak jobb volt a tapadása és nemcsak könnyebben, de biztonságosabban lehetett tekergetni (ráadásul ne feledjük, hogy ezekben az autókban még nem volt szervokormány, ezért roppant fontos volt, hogy jól meg lehessen markolni a kormányt és ne csúszkáljon az ember kezében kanyar közben).

ea0a6973.jpgDe a mai kormányok már elég vastagok, jó a tapadásuk, és kapsz hozzá szervót is, szóval teljesen fölösleges bevonni őket egy extra réteggel. Arról nem is beszélve, hogy ezek a huzatok legtöbbször valami közepes minőségű szövetből, esetleg műbőrből készülnek és nincsenek megfelelően rögzítve a kormányra. Ráadásul gyakran egy valamit érsz el a használatukkal: szétkarcolják, azaz elrondítják azt a kormányt, amit a használatukkal meg akarsz védeni. Hát megéri? 

Motorosoknak – punk taréj/cicafül a sisakra

És hogy a motorosok se maradjanak ki a jóból, a sisakdíszként megvásárolható punk taréj, cicafül, vagy a teljes bukót beborító különféle plüss agymenések már önmagukban elegendőek egy elmeorvosi vizsgálathoz.covershort2_2000x.jpg

A legértelmetlenebb autós kiegészítők

A bejegyzés trackback címe:

https://cartars.blog.hu/api/trackback/id/tr4514908916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

youlopukku 2019.06.28. 19:32:04

ezt a szart remélem eltartott kisujjal írtad.

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2019.06.28. 20:17:14

Hát most tényleg, igaza van a íróművésznek! Az ilyen mocskos különcök miatt tart itt a világ! Krómhatású szelepsapka, kulcsra akasztott fityegő, színes szegélyes szőnyeg, a királyi rádión kívül még mást is hallgatnak a kocsiban! Botrány!

whitepony 2019.06.28. 20:20:19

Te se ültél még be egy szép téli hajnalon a csillag garázsban tartott autóba ha hülyeségnek tartod a kormányvédőt.

csúti csüngőhasú tolvaj 2019.06.28. 20:59:51

Idézet, Feláldozhatók 3:

"Fiatal vagy és ostoba!"

Az, hogy neked nem tetszik valami, a lőtéri kutyát sem érdekli, de sajnos egyre több az olyan hozzád hasonló mások életébe, ízlésébe belepofázó idióta aki a saját akarata alapján akarja látni mások életét.

Ne feledd:

"Fiatal vagy és ostoba!"

Pepejoe 2019.06.28. 21:18:27

Húbazmeg.
Ez tényleg egy téma?

Cook kapitány 2019.06.28. 21:31:11

A legértelmetlenebb autós kiegészítő ez a blog.

lutria 2019.06.28. 21:39:27

Tehát akkor végülis ne tegyük egy kicsit sem egyedibbé a járművünket,maradjon mindene olyan ahogy kijött a gyárból?
Én pl. utálom még látni is ha egy bizonyos járműmárkából/típusból egy parkolóban valahogy egymás mellé keveredik 3-4 darab ugyanolyan színben stb.és csak a rendszámuk alapján tudják a tulajdonosok hogy melyik kié-legyen az bármilyen sportkocsi is akár...

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2019.06.29. 07:40:43

Ööö, nekem a kormányvédő nem védi a kormányt. Eltakarja. Merthogy 12 óránál ki van repedve és csúnya. Na, akkor most mi van? Értelmetlen?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.29. 08:13:42

@whitepony: miért, neked fűtött van?
Kilincsvédő is kéne, mert az képes átfagyni. De ablakvédő pláne, mert nem látsz ki. Ülés fűtése megoldott? Műszőrme váltógomb?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.29. 08:15:17

@bonifac: neked más az indok. De van, aki profin beborítja a kormányt bőrrel.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.29. 08:16:47

@lutria: akkor a műszempillát neked találták ki! Az az igazi, amelyik kacsint, amikor kilépsz az áruházból!

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.06.29. 08:21:52

Nehéz egy ilyen cikkel vitatkozni.

De a poszt végére mégis rájöttem hogy egy ilyen muppetes sisakdísz igenis KELL!!! :)
Pedig nem is motorozom...

Burgermeister 2019.06.29. 08:36:56

Sotet utcaban jott egyszer felem egy motoros. Kozeledett es nagyon furcsa volt a bukosisak....egy predator maszk volt az egesz. Kurvara elethu volt.

Luiz Hemilton 2019.06.29. 08:41:25

Latom, sokan erintettek a temaban. :-D

Az en szemelyes kedvencem a hulyegyerekek BMW-jen az emmesites. Aki nem ert hozza, annak ugyis mindegy, aki meg ert, az meg csak kirohogi. :-D

Bilok 2019.06.29. 10:02:48

A kormányvédővel mi a baj? Nem fényesedik vagy sérül a kormány, esetleg az izzadt tenyerem se csúszkál rajta. Nincs megfelelően rögzítve? Tudhatnád, hogy egy megfelelő méretűt felrakni/leszedni alig bírsz, nem hogy magától elmozdulna. Azt már meg se kérdezem, hogy karcolja szét a kormányt. Nem szögesdrótból készültet kell venni, hanem szövetet vagy (mű)bőrt, az biztos nem fogja.

Cycmen 2019.06.29. 10:03:53

A "nagymagyarország" csípi a kis libsi szemecskédet poszter? .:D

McKinney 2019.06.29. 10:48:58

a kormanyvedo azert is kellhet mert mar porozusra rohadt a muanyag es ragad ahogy megfogod

Zabalint 2019.06.29. 11:20:29

Bár soha nem használtam kormányvédőt, de elsősorban a szövetből készültnek látom értelmét, ha otthagyod a kocsit tűző napon, majd visszaülsz és vezetni akarod, hozzá tudj érni a kormányhoz. Vagy ugyanez hidegben.

A matricának is van értelme, na nem mindenféle "okosságokra", idézetekre gondolok, de bizonyos hobbik esetén (pl. denevér = barlangászok, tájfutóknal mondjuk belül van akasztva a bója) jót tesz a felismerhetőség, főleg ha közös rendezvényre érkeznek.

A többi inkabb csak proli mulatság...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll 2019.06.29. 11:47:27

@Cycmen: Persze, annyi eszed már nincs, hogy észrevedd, fejjel lefelé van az a matrica.

Pár dollárral többért 2019.06.29. 12:46:21

Küszöbneon már a 90-es években is volt. Ha jól emlékszem valami amerikai vason láttam, Pontiac Firebird vagy Chevrolet Corvetten a 90-es években.
Nem vagyok nagy vásárlója ezeknek, de például a kormányvédő lehet, hogy nem néz ki túl jól, de a mostani kormányok olyanok, ha beletekersz az autóba 6-8 év alatt 200-250 ezer kilométert, akkor mállik a kormány, váltógomb. Horror árban van az új, pláne a multifunkciós kormányok.
Én se szeretem ezeket, de basszus erről blogot írni.
Ez a blog is annyira gagyi, mint a fenti képeken a termékek, leszámítva bukósisakot. :D

Pepejoe 2019.06.29. 14:18:54

6-8 évente belefér egy átbőrözés, max. 20k. Minek újat venni.

MaCS_70 2019.06.29. 14:42:36

A kormányvédővel kapcsolatos kifogást én sem értem. Egyszerűen hasznos. Nagyon sok autónak akár már újan is olyan a kormánya, hogy fogásra sokkal kellemesebb egy jó minőségű védő rá, nem is beszélve a pár év alatt kirepedező, kifényesedő, elporladó változatokról.

A hobbik diszkrét jelölésével sincs gondom, sok emberke talált már ezzel rá a hobbitársaira.

Én egyetlen matricát tettem eddig ki, mégpedig a "Vigyázok a motorosokra" félét, hogy a hátulról érkező kolléga tudja, hogy nyugodtan elmehet mellettem a dugóban.

MaCS

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.06.29. 17:36:48

Sajnos a cikk éppúgy belefutott mint hazai szaksajtó... Lassan 30 éve olvasom tőlük hogy a M logo az kamu.
Ez itt egy blog, úgyhogy végül is nem vár el az ember szakértelmet.

Ha én valamit hobbi bloggerként tudok egy profi újságíró meg nem az viszont már elég nagy szégyen. Szerintem...

Az M jelvény ugyanúgy járt az M pakethoz, amiért a gazdája egyékként nem kis felárat fizetett még akkor is ha a végén egy M5 BMW harmadáért jut gyári M jelvényes 518dhez.

Ez éppúgy igaz az S-line-ra, Volvo R design-ra (amit pl muszáj volt megrendelni a használható sportkormányhoz), vagy épp az AMG csomagos 200cdi E klasséra.

Szóval aki ezek után azzal jön hogy "ráragasztott" egy jelvényt az finoman szólva is nem igazán ért az autókhoz...

ezneménvagyok 2019.06.29. 17:49:59

Kis kiegészítés azoknak, aki netán most kaptak kedvet hozzá: a fényszóróra applikált műszempillához gyárilag tetovált szemöldök is jár, ugyanis a műanyag szálak nagyobb sebességnél félkörívben seperc alatt leszedik a fényezést.